Vaterpolisti Partizana (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Vaterpolisti Partizana (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Partizan izgubio bitku za prvo mesto, ne i prolaz u Kupu Evrope; najveća pobeda Valjevaca na međunarodnoj sceni

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.10.22. | 19:26

Ortiđa bolja od crno-belih, Valis srušio Terasu

Naigraće se srpski klubovi ove sezone na međunarodnoj sceni. Novi Beograd i Radnički u Ligi šampiona, Šabac će se preseliti u Kup Evrope i u drugorangiranom vaterpolo takmičenju na Starom kontinentu pridružiti se večitim rivalima i Valisu. Tercet već niže pobede i svi bi mogli da se nađu u drugoj fazi Kupa Evrope.

Crvena zvezda je stoprocentna - istina, tek treba da odigra večinu utakmica - do danas je bio i Partizan, ali poraz od Ortiđe (14:7) nije preterano pokvario atmosferu u crno-belom taboru. Izgubio je sedmostruki evropski prvak bitku za prvo mesto, teško će Italijani prosuti bodove do kraja grupne faze, ali prolaz u narednu fazu ima u šaci. 

Izabrane vesti

Pali su Francuzi pred Partizanom, pao je i mađarski Solnok. Udario je mladi sastav Miloša Korolije odličnu podlogu i sutra protiv Idraikosa može da overi drugu poziciju i trijumfalno zatvori prvi kvalifikacioni krug. Blistali su crno-beli u obračunu sa Solnokom, nadoknadili su veliki zaostatak - gubili 6:1 početkom drugog kvartala - i potrošili energiju pred večernji duel sa Ortiđom.  

Luka Gladović izrešetao je Mađare, sa tri gola bio je najefikasniji u Partizanu, a na dva minuta do kraja pogodio je za prvo vođstvo Beograđana. Lovre Miloš potvrdio je pobedu, ali vremena između dve utakmice bilo je premalo da se crno-beli regenerišu. Korolijini momci protiv Italijana nisu mogli do novog podviga i još većeg preorketa.

Ubacila je Ortiđa u mašinu beogradski klub i do poluvremena je rešila pitanje pobednika. Isceđeni su bili vaterpolisti Partizana, pretio im je debakl u trećem kolu - uspeli su u finišu da ga spreče. Opustili su se Italijani, uljuljkala ih je velika razlika i Marko Dimitrijević i Petar Smiljević su ublažili poraz. 

Partizan ima dve pobede i poraz, a do identičnog učinka je stigao i valjevski Valis ostvarivši najveću pobedu na međunarodnoj sceni. Uložili su Valjevci u tim tokom leta, doveli i inostrana pojačanja, i smeši im se prolazak u drugu fazu Kupa Evrope. Srušili su špansku Terasu, a heroj je bio Dimitrije Obradović - 11:10.  

Crnogorski reprezentativac presudio je Špancima, postigao je gol odluke tri i po minuta pre kraja, a potom je do izražaja došla odbrana Valisa. Odbranio se srpski predstavnik u dva navrata sa igračem manje i probio se na drugo mesto u grupi. Sutra bi sa Strazburom mogao i da igra za prvo.  

Dimitrije Obradović i Andreja Šofranac su sa tri gola bili najefikasniji kod Valisa, Nikola Bursać je pobedu potpisao sa dve strele, dok je kod Terase listu strelaca predvodio Adrijan Delgado sa četiri gola.



tagovi

VK PartizanVK ValisLEN Kup Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara